Over ons

Als pleegouder maak je het verschil voor een kind. Jeugdformaat ondersteunt je daarbij.

Als pleegouder sta je er niet alleen voor. Je krijgt begeleiding van Jeugdformaat, de pleegzorgorganisatie in de regio Haaglanden. Zo veel of zo weinig als nodig is. We brengen je in contact met andere pleegouders ervaringen uit te wisselen. Je kunt trainingen volgen en informatieve bijeenkomsten bijwonen. Ook ontvang je een pleegzorgvergoeding.

Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Bijna 800 gepassioneerde professionals werken samen aan de ondersteuning van 7.500 kinderen, jongeren en hun ouders die er op eigen kracht even niet uitkomen. Ons doel: toekomstkansen voor kinderen, jongeren en hun gezin vergroten.

Voor elk kind of jongere zoeken we een oplossing die past bij zijn of haar specifieke hulpvraag. Dit doen we bij het gezin thuis, op school, in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of op een van onze eigen locaties. Wij gaan uit van de eigen kracht van het kind en het gezin en maken gebruik van het persoonlijke netwerk van het kind, de jongeren en/of het gezin. 

Ook als kinderen tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen, bieden wij hulp. Met onze 1.100 pleegouders, 35 gezinshuisouders en 17 groepsvoorzieningen bieden we altijd een passende oplossing. 

Meer weten over Jeugdformaat?