Informatieavond over pleegzorg

Ben je benieuwd of het pleegouderschap iets voor jou is? Volg een van onze informatiesessies. Dit kan live op onze locatie of online. 

Informatieavonden over pleegzorg 

Denk je er over na om pleegouder te worden? Benieuwd of het bij je past? Zin om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn om het verschil te maken in het leven van een kind?

Kom dan naar een van onze informatieavonden! Dit kan bij ons op locatie of online.

Graag vertellen we je meer over pleegzorg. Om een goede match te maken tussen kind, ouders en pleegouders, zijn wij altijd op zoek naar meer pleegouders. Ook in onze regio zijn er kinderen die wachten op een plek in een pleeggezin.

In 2023 staan er drie live informatieavonden gepland: op 13 juni, 4 september en 8 november. Je bent van harte welkom op het hoofdkantoor van Jeugdformaat om deze informatieavond bij te wonen! 

Tijdens deze live informatieavond nemen wij jou mee in de wereld van pleegzorg. Je krijgt informatie over de belangrijkste dingen die er bij pleegouderschap komen kijken en er zal ruimte zijn voor al jouw vragen. Je krijgt een goed beeld over wat pleegzorg precies inhoudt, of jij pleegzorg een plek in jouw leven kan geven en op welke manier. 

Na de informatieavond op 8 november krijg je de gelegenheid om aan te sluiten bij het Pleegoudercafé, een avond georganiseerd voor onze pleegouders. Omdat de informatieavond en het Pleegoudercafé op hetzelfde moment plaatsvinden bieden we jou de kans om pleegouders te ontmoeten. Tijdens deze meet & greet kan jij je vragen direct aan hen stellen. 

Waar?

Het hoofdkantoor van Jeugdformaat: Fleminglaan 12 in Rijswijk. Inloop is vanaf 19:45 uur en de start is om 20:00 uur.

Aanmelden?

Fijn als je laat weten dat je erbij bent. Aanmelden voor een informatieavond kan via de knoppen hieronder. Mocht er geen gepast moment voor jou bijzitten, willen we je aanraden om een online informatieavond bij te wonen. 

Benieuwd of pleegzorg bij jou past? Marlene en Patricia nemen je tijdens een online informatiesessie mee door de belangrijkste dingen die er bij het pleegouderschap komen kijken. Zo krijg je een goed beeld of en hoe jij pleegzorg een plek in jouw leven kan geven. Gewoon vanuit je eigen huis! 

De sessie duurt ongeveer een uur. Je hebt daarbij alle ruimte om jouw vragen over pleegouder worden aan ons te stellen.

Waar?

Online

Aanmelden?

Fijn als je laat weten dat je erbij bent. Aanmelden doe je via de knop hieronder. Hier zie je ook wanneer er een online informatiesessies op de planning staat.

Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.