Gezocht: Vakantiepleegouders

In de vakantieperiode is er een flink tekort aan pleegouders. We zijn daarom hard op zoek naar gezinnen in de regio Haaglanden die tijdens de zomervakantie minimaal 2 weken opvang willen bieden aan een pleegkind. 


Heb jij deze zomer tijd en ruimte om een pleegkind op te vangen? Of ken je iemand in je omgeving die dit zou willen en kunnen? Klik op de onderstaande button, dan ontvang je - vrijblijvend - meer informatie.


Ja, ik wil graag meer weten


Waarom deze oproep? Pleegzorgmatcher Johan vertelt meer.

Onze collega Johan werkt op de afdeling Bemiddeling & Matching van Jeugdformaat. Hij maakt de match tussen pleegkinderen en het pleeggezin dat bij ze past. Johan merkt dat er met name in de zomervakantie, een tekort is aan pleegouders.
 
Johan: “Doordat veel gezinnen in de zomer op vakantie gaan, is er slechts een klein aantal pleeggezinnen beschikbaar om pleegkinderen in de vakantieperiode op te vangen. Helaas komt het voor dat we geen pleegouders binnen de regio kunnen vinden. Een kind moet dan een deel van de vakantieperiode in een pleeggezin buiten de regio doorbrengen. Maar ook daar is een tekort aan pleegouders.”

Met andere woorden; de nood is hoog. Alle hulp met het zoeken naar nieuwe pleegouders is welkom. Dus of het begrip pleegzorg nu helemaal nieuw voor je is of juist helemaal niet; we zijn blij met iedereen die iets kan betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen wat er in jouw situatie mogelijk is.

Bekijk ook deze live vraag en antwoord sessie op Facebook met onze collega Paul Donkers.

Als pleegouder zorg je tijdelijk voor een kind van een ander. Voor korte tijd of voor langere tijd. Voor een weekend per maand of de hele week.

De meeste pleegkinderen hebben nog contact met hun ouders. Een aantal niet. Soms gaan ze na een periode in een pleeggezin weer thuis wonen. Maar niet altijd. 


Als pleegouder bepaal je zelf welke vorm van pleegzorg goed bij je past. Vakantiepleegzorg is een van de vormen van opvang waarbij je voor een overzichtelijke periode (een paar weken) een kind opvangt. 


Je vindt op deze website (www.wordpleegouder.nl) nog veel meer informatie over pleegzorg.

- Je woont in de regio Haaglanden.
- Je bent minimaal 21 jaar of ouder
- Je hebt een stabiele leefsituatie (meer info over de voorwaarden vind je op www.wordpleegouder.nl)
- Je bent minimaal 2 weken beschikbaar in de zomervakantie.
- Je hebt geen probleem met ‘stand-by’ staan.

Ieder jaar verschilt het aantal pleegkinderen, dat een pleeggezin voor de zomer zoekt. Het is dus lastig om vooraf het aantal benodigde pleeggezinnen in te schatten. Daarom zoeken we pleeggezinnen die ‘stand-by’ willen staan in (een deel van) de zomervakantie.