Zahra zoekt een gezin waar ze samen met Tyson kan wonen

"Op dit moment wonen Tyson en ik niet bij elkaar en dat doet ons heel veel pijn, we zoeken een plekje waar we met z'n tweeën een rustig en gelukkig leven kunnen leiden."

We hebben een hele bijzondere oproep. We zoeken voor Zahra (16 jaar) namelijk een gezin waar zij samen met haar hond Tyson (2 jaar) kan wonen.

Zahra zit in het examenjaar van VMBO-tl. Zij wil volgend schooljaar een opleiding tot doktersassistent gaan volgen en wil uiteindelijk kinderpsychologe worden.

Zahra vindt het leuk om naar school te gaan, films te kijken, en om met vrienden af te spreken. Haar hond is haar beste vriend en zou daarom ook dolgraag samen met hem in een pleeggezin willen wonen.

Hieronder vertelt ze je zelf waarom. 

Ik ben Zahra en dit is mijn hond Tyson, of hoe ik hem noem “mini” ook al is hij niet zo mini meer. Tyson is een kruising pitbull red nose / stafford, hij is ongeveer 60 cm hoog en word in mei 2. Hij is dus nog een jonge hond en heel speels. 

We gaan graag samen wandelen en spelen veel. Ook houd hij heel veel van knuffelen en lekker eten. Hij kan niet zo goed tegen vreemde mensen dus een goede kennismaking is belangrijk.

Hij kan goed met andere honden samen of hondjes, met katten zou ik het niet weten hij heeft nooit een dier kwaad gedaan en gaat vooral naar ze toe om te kijken of ze willen spelen. Hij is lief tegen kinderen en kan ook heel voorzichtig met hun zijn.

Op dit moment wonen Tyson en ik niet bij elkaar en dat doet ons heel veel pijn, we zoeken een plekje waar we met z'n 2en een rustig en gelukkig leven kunnen leiden.


Let op: Zahra is een fictieve naam. Een screening is onderdeel van het proces om pleegouder te worden.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.